“Modellen” gezocht!

Op zoek naar “modellen”voor nieuw project!

Ik ben een fan van Charles Bukowski, een Amerikaanse schrijver en dichter. Hij schreef vaak autobiografisch op een harde en directe manier. Vanuit zijn werk zijn er veel quotes ontstaan die mij vaak erg aanspreken. Nu heb ik het idee gevat om beelden te maken bij deze quotes. Daarbij denk ik aan filmische foto’s in de stijl van fotografen Formento & Formento of Ole Marius Joergensen.

Nu ben ik op zoek naar mensen die hiervoor model willen staan. Ik ben dus op zoek naar verschillende type mensen, lang-kort, dik-dun, jong-oud. De quotes zijn allemaal gebaseerd op alledaagse situaties. Een aantal quotes:

1 “Some people never go crazy. Wat truly horrible lives they must lead”

2 “Some lose all mind and become soul, insane.
Some lose all soul and become mind, intellectual.
Some lose both and become accepted.”

3 “I often carry things to read
so that I will not have to look at
the people.”

4 “She’s mad, but she’s magic. There’s no lie in her fire.”

5 “Eyes. Those damn eyes fucked me forever.”

6 “Do you hate people?”
“I don’t hate them…I just feel better when they’re not around.”


Hierbij is het goed om je ervan bewust te zijn dat het dus niet om glamoureuze portretten gaat maar om foto’s die lijken op een momentopname uit een film.

Hieronder wat voorbeelden van Formento & Formento om een idee te krijgen van welke stijl foto’s ik bedoel.

Denk jij nu: ‘Dat lijkt mij wel wat!”, dan mag je mij een bericht sturen via het contactformulier met wat informatie over jezelf zoals:

Je naam, je leeftijd, je lengte en je postuur. Een adres van een sociaal platform (facebook of instagram ed) waar je gebruik van maakt zodat ik een indruk kan krijgen van hoe je eruit ziet en je motivatie om hieraan mee te willen werken.
Ik zal dan contact met je opnemen om te kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Uiteraard zal dit op TFP basis zijn en zal ik als extra’tje ook nog wat leuke portretjes van je schieten!
Let op: Mocht je beslissen mijn “model” te willen zijn dan geef je automatisch toestemming dat ik de foto’s mag gebruiken voor een eventuele expositie, boek, mijn website of mijn sociale media platformen.