Charles Bukowski: The quotes and me…

(U kunt op de afbeeldingen klikken voor een vergroting}

Charles Bukowski, schrijver (1920-1994) werd geboren in Duitsland en emigreerde op jonge leeftijd met zijn ouders naar Los Angeles, waar hij tot zijn dood woonde. De jeugd van Bukowski stond in het teken van een constante lichamelijke en mentale mishandeling door een gefrustreerde vader, die tijdens de crisis van de jaren dertig werkloos thuiszat. Zijn apatische moeder stond erbij en keek er naar. In 1963 schreef Bukowksi aan zijn vriend John William Corrington : ‘Between the imbecile savagery of my father, the disinterestedness of my mother and the sweet hatred of my playmates: ‘Heinie! Heinie! Heinie!’ things were pretty hot all around.’Troost vond hij in het schrijven. Bukowski verliet de schoolbanken, studeerde twee jaar journalistiek en publiceerde op 24-jarige leeftijd zijn eerste korte verhaal. Hierna zwierf hij door de Verenigde Staten en schreef gedurende tien jaar niets. In 1943 werd hij afgekeurd voor militaire dienst. In de jaren vijftig keerde hij terug naar LA, waar hij op een postkantoor werkte. In 1969 zegde hij zijn baan op en begon aan de roman Postkantoor, die zoals al zijn werk bijna geheel autobiografisch is. Dankzij de rauwe toon en de realistische thematiek bereikte het werk van Bukowski een absolute cultstatus.

Bianca Boogerd, fotograaf,  geboren 22 maart 1970 te Deventer.
In de zoektocht naar mezelf kwam ik erachter dat ik door middel van fotograferen, wat tot dat punt alleen een leuke hobby was, een identiteitsgevoel kreeg. Ik mocht er steeds meer zijn van mezelf met alles wat ik ben, zie en voel. Aan de hand hiervan begon ik mensen en momenten vast te leggen. Ik kwam erachter dat ik anders waarneem dan de meeste mensen, vooral gedetailleerder. Een volgende stap hierin was dat ik mezelf en de manier waarop ik waarneem aan de buitenwereld liet zien door middel van exposities. In eerste instantie in natuur en stadsfotografie. Tijdens deze periode ging ik me steeds meer verdiepen in kunstfotografie omdat ik merkte dat ik daar nog veel meer mijn doelen mee kon bereiken namelijk: De mens toelaten, mee laten kijken in mijn belevingswereld, laten nadenken of meevoelen.
Hierdoor kwam ik tot het maken van mijn eerste “portretserie” gebaseerd op een aantal quotes van Charles Bukowski. Deze schrijver heeft mij enorm geïnspireerd.
Ik heb de serie gemaakt om de quotes met beelden te versterken. Ze zijn bedoeld om de toeschouwer te helpen bij zichzelf te blijven en uit de quotes steun daarvoor te kunnen halen. Dit is ook zoals het bij mij heeft gewerkt. Tevens dagen ze ook uit om voorbij de eigen comfortabele positie te kijken en te denken en kunnen vaste denkbeelden/wereldbeelden doen kantelen.

“If you’re going to try, go all the way.
Otherwise, don’t even start.

“We are here to drink beer.
We are here to kill war.
We are here to laugh at the
odds and live our lives so
well that Death will tremble to take us.”

“Some lose all mind and become soul,insane.
some lose all soul and become mind, intellectual.
some lose both and become accepted”

“She’s Mad But She’s Magic, There’s No Lie in Her Fire” 

“Understand me. I’m not like an ordinary world. I have my madness, I live in another dimension and I do not have time for things that have no soul.”


“If you have the ability to love, love yourself first.”

“It’s better to do a dull thing with style than a dangerous thing without it.”

We Are Social

Recent Posts

Oops...
Slider not found.

Contactgegevens

Bianca Boogerd
G D Jordensplein 57
7417ZR
Deventer
Tel: 0613071063
mailto
website: www.biancaboogerd.nl
KvK nummer: 76286495